•  
  NO. Det er noen voksne som ikke tror man kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man. Jørgen + Anne = sant fikk femmere av et samlet norsk kritikerkorps, og er en varm barnefilm for hele familien.
  Ti år gamle Anne Lunde har aldri brydd seg om forelskelse. Inntil hun møter den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. I tillegg har han flyttet inn i det forlatte og mystiske Helgahuset. Et hus som rommer mange hemmeligheter og et rykte om at Helga ble murt inn i veggen av sin egen far fordi hun gjorde alt, og mye hun ikke burde, for kjærligheten. Fra å være mest opptatt av ryktene om Helgahuset, ser Anne plutselig historien med nye øyne. For når Anne selv har vært mest opptatt av å slå guttene i håndbak eller løpe fra dem, tilspisses situasjonen når skolens peneste jente også forelsker seg i Jørgen Ruge. Og i motsetning til Anne har Ellen verdens lengste, vakreste hestehale, alltid pene, rene klær og jobb som skuespiller i en reklamefilm på TV. Kjærester siden barnehagen har hun også hatt. Men Anne har bestemt seg. Oddsene er kanskje ikke på hennes side, men Jørgen Ruge skal bli hennes kjæreste, ikke Ellens.
  EN. Totally True Love, also known as Jørgen + Anne er Sant, is a 2011 Norwegian film based on the 1984 novel Jørgen Anne er Sant by Vigdis Hjorth.
  Anne, 10 years old, is an energetic girl with more important affairs than falling in love. But when she meets Jørgen, the new boy in class, she falls in love immediately. Some grown-ups do not think you can fall in love for real when you are 10 years old, but Anne knows better: You can! Jørgen is moving into the mysterious and scary Bandit House. A house none of the kids dare to come close. But that is of no hinder for Anne, she is willing to go further than most to win him over. When done in the name of love, everything is allowed, isn't it?
  Director: Anne Sewitsky.
  Cast: Maria Annette Tanderø Berglyd, Otto Garli, Aurora Bach Rodal, Vilde Fredriksen Verlo, Kristin Langsrud, Peter Holene, Sigurd Saethereng, Torkil Høeg, Adrian Holte Kristiansen, Anna Jahr Svalheim, Emir Mulasmanovic, Silje Breivik.
  Norway, 2011.
  Language: Norwegian, Russian.
  Йорген + Анна = правда / Самая настоящая любовь / Jørgen + Anne = sant / Totally True Love. 2011.
  Jørgen + Anne = sant / Totally True Love. 2011.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Far til fire og ulveungerne / Father of Four and the Wolf Cubs. 1958.
   Far til fire og ulveungerne er en dansk film i Far til fire-serien fra 1958 instrueret af Alice O'Fredericks og Robert Saaskin efter manuskript af Grete Frische og Alice O'Fredericks selv. I denne film medvirkede Birgitte Price for sidste gang i Far til fire-serien.
  Der er fest på Fars vej. Søs (Birgitte Price) og Peter (Ib Mossin) skal giftes. I en flot karet ankommer hun med Far til kirken. Onkel Anders, Fru Sejersen, Ole, Mie og Lilleper (Ole Neumann) overværer den højtidelige handling og bagefter fejrer hele familien brylluppet i det lille hjem. Efter taler og hurraråb sendes de to unge afsted på bryllupsrejse. Næste morgen begynder pligterne igen for børnene og nu er det Mie, der står for husholdningen. Hun herser med Ole og Per, der finder på alle mulige numre – for ikke at stå op. Ved morgenbordet kommer fru Sejersen (Agnes Rehni) til, og ved hendes hjælp får Lilleper overtalt Far til, at give ham lov til at blive ulveunge. Men skolen skal jo også passes, og da børnene – på grund af festlighederne i hjemmet – ikke har nået at læse på lektier, bliver det nogle faretruende timer for dem i skolen. Hjemme på vejen bor den lille norske pige Grete (Grete Nielsen). Hun er meget musikalsk og har samlet nogle børn, blandt andet Ole, Mie og Per til et skiffle-orkester. De øver sig så huset ryster, og særlig Per gør sig gældende, han blæser trompet med en hel Louis Armstrong. En dag oplever vi den...
  Director: Alice O'Fredericks, Robert Saaskin.
  Cast: Peter Malberg, Birgitte Price, Karl Stegger, Ib Mossin, Agnes Rehni, Annie Birgit Garde, Rudi Hansen, Otto Møller Jensen, Grethe Kausland, Ole Neumann.
  Denmark, ASA film, 1958.
  Language: Danish.
  Download Far til fire og ulveungerne / Father of Four and the Wolf Cubs.
  Far til fire og ulveungerne / Father of Four and the Wolf Cubs. 1958.
  Far til fire og ulveungerne / Father of Four and the Wolf Cubs. 1958.
   
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 •  
  Джонни придёт / Jonny Kommt / Jonny Comes. 1988.
   DE. Der13-jährige Jonny lebt in einem Kinderheim. Sein Vater ist tot. Seine Mutter ist nicht in der Lage, ihn großzuziehen. Jonny sehnt sich nach einer Familie, und so steht er eines Tages vor der Tür der Familie Koberg und teilt der Familie mit, dass er nicht mehr zurück ins Heim gehe. Da der zwölfjährige Sascha Koberg sich sofort mit Jonny anfreundet, beschließen Mutter Johanna und Vater Rolf, eine Patenschaft für den Jungen zu übernehmen. Sascha und sein kleiner Bruder Thomas mögen Jonny sehr, die 15-jährige Julia ist nicht so begeistert über noch einen "Bruder", akzeptiert aber die Entscheidung der Eltern. Doch bald schon gibt es die ersten Konflikte: Jonny schnüffelt in Saschas Sachen herum und begeht damit einen schweren Vertrauensbruch. Außerdem schafft er es nicht, Vater Koberg von seinen schlechten schulischen Leistungen zu erzählen. Er lässt Klassenarbeiten und Mahnbriefe der Schule verschwinden. Als Rolf Koberg seinen Patenjungen zur rede stellt, reagiert Jonny äußerst aggressiv...
  EN. Jonny, a roughly 12 year old boy whose father is unknown and whose mother did not have him at home and have him deported because of a children's home, longs for a family. So he sets off one day on the way to the family of the doctor who cared for the children in medically and to which he feels himself drawn. First, his family reacted quite positively to Jonny. The defiant and sometimes aggressive behavior cause, however, that the plan to bring Jonny permanently from the home, it may be to adopt, falters... 
  Director: Richard Engel.
  Cast: Petra Kelling, Joachim Siebenschuh, Sebastian Hattop, Benjamin Burkhardt, Silke Natzkem, Marius Schönefeld, enno Mieth, Hanka Metowa, Irmgard Marzahn, Susanne Saewert, Martin Anders, Thomas Schimanke.
  DDR, DEFA, 1988.
  Language: German.
  Download Jonny Kommt / Jonny Comes.
  Джонни придёт / Jonny Kommt / Jonny Comes. 1988.
   Jonny Kommt / Jonny Comes. 1988.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Танцы на коленях / Knee Dancing. 2008.
   "Knee Dancing" director, producer and star Doreen Ross plays Laura Zuckerman, a young housewife tortured by experiences of childhood sexual abuse. This is a poignant display of the human mind desperately grasping for normalcy while having been "trained" otherwise at an early age. While Laura's mother is in the hospital for a long stay, her father terrorizes Laura. Sex then is the next step and before Laura's mother comes home her father makes her promise not to tell her mother what she has been doing to her. Laura's reality is now well tainted as she oscillates repeatedly between what is real versus what she thinks is real in the actions of both men and women towards her. This is an autobiography.
  Director: Doreen Ross.
  Cast: David Ariniello, Gertrude Clement, Gary Faulkner, Tina Faulkner, Roxanne Holland, Terry Logan, Doreen Ross, Chiah Tuck.
  USA, 2008.
  Language: English..
  Warning: the video quality is poor. Looking for a better quality movie.
  Download Knee Dancing. 2008.
   
  Танцы на коленях / Knee Dancing. 2008.
   Knee Dancing. 2008.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Соло для свирели / სოლო სალამურისთვის / Solo dlya svireli. 1976.
   The old Georgian short film about the rich imagination of the five-year-old boy Irakly, his musical experiments and relationships with adults. In one of their episodes also used the plot of the story of Herbert Wells "The Magic Shop." In the film, the orchestra of kindergarten No. 27 in Tbilisi was filmed.
  Director: Darya Gurina / დარია ხოჯავა.
  Cast: Irakli Beriashvili, Yazon Bakradze, Ramaz Chkhikvadze, Rusudan Kiknadze, Meya Megrelishvili.
  USSR, Georgia Film, 1976.
  Language: Russian.
  Download სოლო სალამურისთვის / Solo dlya svireli.
  Соло для свирели / სოლო სალამურისთვის / Solo dlya svireli. 1976.
   სოლო სალამურისთვის / Solo dlya svireli. 1976.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Синичка / Sýkorka / Little Chickadee. 1989.
   „O velké lásce dvou různých malých dětí“
  SK. Sýkorkou nazývá dědeček osmiletou vnučku Danku. Její dětství na malém městě je komplikováno skutečností, že pochází ze smíšeného česko-slovenského manželství a že oba její rodiče jsou zaměstnáni. Tak Danka tráví většinu svého volného času s milovaným dědou - truhlářem, který jí vštěpuje lásku k práci, ústu k lidem a smysl pro věrnost a přáteltví. Ze spolužáků je jejím nejlepším kamarádem chlapec Teo Grossmann, syn bohatého židovského kupce. Danka se téměř na každém kroku střetává s nesmyslnými bariérami národnostními, sociálnímia náboženskými. Píše se rok 1938 a v městečku narůstá napětí. Množí se protičeské a protižidovské výpady. Danka nemůže pochopit jaký rozdíl existuje mezi ní a Teem a třeba chlapci z hitlerjugend, kteří jsou ve slovenském městečku na prázdninách. Nechápe, že její dosud šťastný svět a současně i svět jejích rodičů, jejího dědy a všech čestných lidí se bortí.
  EN. Set in Czechoslovakia in the summer of 1938, about two children who play together and who are great friends. However their days of friendship are numbered...
  Director: Pavel Gejdoš ml.
  Cast: Anna Arpášová, Martin Kováč, Svatopluk Matyáš, Viera Topinková, Eva Matejková, Jana Zvaríková, Peter Jezný, Elena Zemanová, Aleš Rychlík, Marta Nitranová.
  Czechoslovakia, 1989.
  Language: Slovak.
  Download Sýkorka / Little Chickadee.
  Синичка / Sýkorka / Little Chickadee. 1989.
   Sýkorka / Little Chickadee. 1989.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Как помочь папе / Nachhilfe für Vati. 1984.
   EN: This made for TV children's film is a simple tale of two youngsters who want to reunite their estranged parents. Because of her work commitments, Mum has to leave the children with their absent father for an extended vacation and so he has to learn how to be a proper Dad to them. Meanwhile, the kids do their best to bring the family back together.
  DE: Die Geschwister Sebastian und Bettina kommen in den Ferien zu ihrem von der Familie getrennt lebenden Vater, da die Mutter fur einige Wochen beruflich verreist ist. Wahrend er sich mit der ungewohnten Vaterrolle schwertut, versuchen die Kinder mit allerlei Tricks, die Eltern wieder zusammenzubringen.
  Director: Karola Hattop.
  Cast: Sebastian Paasch, Martina Eitner-Acheampong, Dieter Montag, Falk Rockstroh, Barbel Rohl, Katrin Sass, Jana Zeller.
  DDR, DEFA, 1984.
  Language: German.
  Как помочь папе / Nachhilfe für Vati. 1984.
  Nachhilfe für Vati. 1984.

   
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • 幼儿园 / Kindergarten. 2004.
   CN. 在中国在武汉在一所寄宿制幼儿园,我们纪录了一个小班、一个中班和一个大班在14个月里的生活。幼儿园生活是流动的,孩子们成长是缓慢的,每天都发生一些小事却也都是大事,因为儿时的一切对人的影响是久远的。一个单位、一段日子、一堆成长中的生活碎片,总会承载点什么,那便是当我们弯下腰审视孩子的同时,我们也审视了自己和这个世界.
  EN. Shot over 14 months, this film records the everyday lives of children at a boarding kindergarten in Wuhan, Hubei Province. It shows how they experience an education overburdened with social and historical background. It catches their moments of laughter and happiness, their struggles against setbacks that they do not always understand, their thoughts about issues that arise both in their own and in the adult world. It is a film that makes everyone laugh, but the naivety of the children is always shown from their own perspective. Deep insights are embedded in the seemingly light-hearted scenes and not only about childhood. For the film is also a metaphor for the adult world. As the opening line of the film says: "They are our children, but maybe they are us ourselves".
  Director: 张以庆 / Zhang Yiqing.
  China, 2004.
  Language: Chinese.
  Download 幼儿园 / Kindergarten.
  幼儿园 / Kindergarten. 2004.
  幼儿园 / Kindergarten. 2004.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Zig Zag Story / Et la tendresse?... Bordel! № 2. 1983.
   FR. Bob, photographe érotique, partage un loft avec Gil, un peintre daltonien. Au hasard d'un embouteillage, ce dernier rencontre Catherine, animatrice radio, dont il tombe éperdument amoureux. Le trio sympathise, mais Gil se trouve bientôt harcelé par un inspecteur de police, chargé d'une affaire de rapt...
  EN. The lives of three Parisians - a color-blind painter, a radio show host and a perverted photographer - intertwine and go hilariously out of control. A classic cult comedy from the 80's.
  Director: Patrick Schulmann.
  Cast: Diane Bellego, Christian Francois, Fabrice Luchini, Ronny Coutteure, Jean-Marie Fertey, Philippe Khorsand, Claude Marcault, Alain Marguerite, Daniel Sarky, Didier Attar, Beatrice Avoine.
  France, 1983.
  Language: French.
  Zig Zag Story / Et la tendresse?... Bordel! № 2. 1983.
  Zig Zag Story / Et la tendresse?... Bordel! № 2. 1983.
   

   
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Сломленный / Zerwany / Torn. 2003.
   PL. Film pokazywany w ramach V edycji Filmostrady.
  Mateusz jest sierotą społecznym. Otacza go świat pełen przemocy. Wszędzie - w rodzinie zastępczej, w domu dziecka, w domu poprawczym, na komisariacie - silniejsi gnębią słabszych. Gdy usiłuje się zbuntować, zostaje sponiewierany. Kiedy wreszcie trafia do normalnej szkoły, nadal czuje swoją poniżającą inność.
  EN. From orphanage to foster home and back, then to the reformatory, 12-year-old Mateusz endures cruel brutality while aspiring to unite with his mother.
  Director: Jacek Filipiak.
  Cast: Krzysztof Ciupa, Lech Dyblik, Agnieszka Dygant, Jan Frycz, Krzysztof Globisz, Malgorzata Hajewska, Andrzej Hudziak, Izabela Kala, Piotr Krukowski, Andrzej Mastalerz, Lukasz Simlat.
  Poland, 2003.
  Language: Polish.
  Subtitles: Russian.
  Download Zerwany / Torn.
  Сломленный / Zerwany / Torn. 2003.
  Zerwany / Torn. 2003.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Каникулы у бабушки / Prázdniny u starej mamy. 1976.
  SK. Pôvodný televízny film o chlapcovi z mesta, ktorý nachádza na dedine ozajstných kamarátov.
  Malý Paľo se vrací domů z pochodového cvičení. Ve schránce nalézá pohled o d kamaráda Štefana z Ilanova. Chce, aby tam přijel Paľo na prázdniny. Rodiče chtějí, aby jel s nimi na Jaltu. Nu, nakonec cestuje vlakem do Ilanova. Pavel přibezl Štefanovi dýku, legrace je v tom, že Štefan koupil Pavlovi naprosto stejnou. Další den u budovaného „koupaliště“ vzniká spor. Pavel nestavěl, a Vincek nechce, aby se tedy zde koupal. Pavel tedy s kamarádem a holkou odchází. Nalézají přilbu, do které natrhají maliny. S těmito přijdou opět ke „koupališti“. Za maliny je možno se vykoupat, jenže kluci je sežrali všechny do jedné. Dochází k pořádné Bukovské pranici. Později se kluci koupou jen tak, protože spadli do vody při chytání pstruha. Vinco jim sebere šaty a hodí do vody, což vidí jejich kamarádka Julka a také později pěkně práskne. Jenže kluci museli s hanbou nahatí domů. Za to Vincovi rozebralo kolo a jeho součástky rozvěsili po stromě. Vinco jim za to zažene husy do jahod, když při jejich hlídání usnou...
  EN. The original television film about a boy from the city, who is in the village of real friends.
  Director: Dušan Kodaj.
  Cast: Matej Landl, Mária Markovičová, Božidara Turzonovová, Igor Hrabinský, Ivan Rajniak, Lotár Radványi, Ľudovít Greššo.
  Czechoslovakia, 1976.
  Language: Slovak.
  Download Prázdniny u starej mamy.
  Каникулы у бабушки / Prázdniny u starej mamy. 1976.
   Prázdniny u starej mamy. 1976.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Иглы / Needles. 2010.
   Russia, 1984. Faced with an illness, Andrei, a meek boy of 11, enters a children's hospital for a long-term stay. But within the crumbling walls he soon discovers a starved community of patients fearfully operating under the piercing watch of the hospital staff. Here Andrei realizes that illness is just one of the things he needs to survive.
  Director: Alexei Mizin.
  Cast: Den Kamenev, Sandra Bernotaite, Albert Goikhman, Tommy Everson, Alistair Trapnell, Nikita Kokurin, Michael Walker, Kirk Robertson, Craig Norton.
  Australia, 2010.
  Language: Russian.
  Subtitles: English.
  Download Needles.
  Иглы / Needles. 2010.
  Needles. 2010.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4.
  DE. Rappelkiste war eine deutsche Kinderfernsehserie, die von 1973 bis 1984 sonntags um 14.00 Uhr im ZDF ausgestrahlt wurde. Ihre Zielgruppe waren Kinder im Vorschulalter. Die erste der insgesamt 160 Folgen (jeweils 30 Minuten) ging am 30. September 1973 über den Sender. Vor allem in den 1970er Jahren erreichte die Serie hohe Einschaltquoten. Für die Staffel 1973/74 erhielt der Regisseur Elmar Maria Lorey 1975 den Adolf-Grimme-Preis mit Silber.
  Die Rappelkiste dient bis heute als Namensgeber für Kindertagesstätten, Spielhäuser, Theatergruppen und andere Einrichtungen für Kinder. In den allgemeinen Sprachgebrauch übergegangen ist außerdem die Variante eines traditionellen Abzählreims aus dem Vorspann der Serie: Ene mene miste, es rappelt in der Kiste, ene mene meck, und du bist weg.
  EN. Rappelkiste (1973–1984) was a progressive pedagogic television series for children in Germany. Regarding its general conception and idea, it is very roughly comparable to Sesame Street in the English-speaking world. It was produced by ZDF and originally broadcast every Sunday on 2 pm. For its 1973–74 season, it was awarded the Adolf-Grimme-Preis.
  This is the 4th and the last DVD.
  Cast: Michael Habeck, Eberhard Peikert, Kristov Brändli, Peter Kirsch, Rita Ziegler.
  West Germany,  ZDF, 1973–1984.
  Language: German.
  Download Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4:
  2 parts archive:
  Part-1
  Part-2
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 4.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3.
  DE. Rappelkiste war eine deutsche Kinderfernsehserie, die von 1973 bis 1984 sonntags um 14.00 Uhr im ZDF ausgestrahlt wurde. Ihre Zielgruppe waren Kinder im Vorschulalter. Die erste der insgesamt 160 Folgen (jeweils 30 Minuten) ging am 30. September 1973 über den Sender. Vor allem in den 1970er Jahren erreichte die Serie hohe Einschaltquoten. Für die Staffel 1973/74 erhielt der Regisseur Elmar Maria Lorey 1975 den Adolf-Grimme-Preis mit Silber.
  Die Rappelkiste dient bis heute als Namensgeber für Kindertagesstätten, Spielhäuser, Theatergruppen und andere Einrichtungen für Kinder. In den allgemeinen Sprachgebrauch übergegangen ist außerdem die Variante eines traditionellen Abzählreims aus dem Vorspann der Serie: Ene mene miste, es rappelt in der Kiste, ene mene meck, und du bist weg.
  EN. Rappelkiste (1973–1984) was a progressive pedagogic television series for children in Germany. Regarding its general conception and idea, it is very roughly comparable to Sesame Street in the English-speaking world. It was produced by ZDF and originally broadcast every Sunday on 2 pm. For its 1973–74 season, it was awarded the Adolf-Grimme-Preis.
  This is the 3rd DVD, to be continued...
  Cast: Michael Habeck, Eberhard Peikert, Kristov Brändli, Peter Kirsch, Rita Ziegler.
  West Germany,  ZDF, 1973–1984.
  Language: German.
  Download Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3:
  2 parts archive:
  Part-1
  Part-2
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 3.
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

  your comment
 • Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2.
  DE. Rappelkiste war eine deutsche Kinderfernsehserie, die von 1973 bis 1984 sonntags um 14.00 Uhr im ZDF ausgestrahlt wurde. Ihre Zielgruppe waren Kinder im Vorschulalter. Die erste der insgesamt 160 Folgen (jeweils 30 Minuten) ging am 30. September 1973 über den Sender. Vor allem in den 1970er Jahren erreichte die Serie hohe Einschaltquoten. Für die Staffel 1973/74 erhielt der Regisseur Elmar Maria Lorey 1975 den Adolf-Grimme-Preis mit Silber.
  Die Rappelkiste dient bis heute als Namensgeber für Kindertagesstätten, Spielhäuser, Theatergruppen und andere Einrichtungen für Kinder. In den allgemeinen Sprachgebrauch übergegangen ist außerdem die Variante eines traditionellen Abzählreims aus dem Vorspann der Serie: Ene mene miste, es rappelt in der Kiste, ene mene meck, und du bist weg.
  EN. Rappelkiste (1973–1984) was a progressive pedagogic television series for children in Germany. Regarding its general conception and idea, it is very roughly comparable to Sesame Street in the English-speaking world. It was produced by ZDF and originally broadcast every Sunday on 2 pm. For its 1973–74 season, it was awarded the Adolf-Grimme-Preis.
  To be continued...
  West Germany,  ZDF, 1973–1984.
  Language: German.
  Download Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2:
  2 parts archive:
  Part-1
  Part-2
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 2.
  Google Bookmarks Blogmarks

  your comment
 • Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1.
   DE. Rappelkiste war eine deutsche Kinderfernsehserie, die von 1973 bis 1984 sonntags um 14.00 Uhr im ZDF ausgestrahlt wurde. Ihre Zielgruppe waren Kinder im Vorschulalter. Die erste der insgesamt 160 Folgen (jeweils 30 Minuten) ging am 30. September 1973 über den Sender. Vor allem in den 1970er Jahren erreichte die Serie hohe Einschaltquoten. Für die Staffel 1973/74 erhielt der Regisseur Elmar Maria Lorey 1975 den Adolf-Grimme-Preis mit Silber.
  Die Rappelkiste dient bis heute als Namensgeber für Kindertagesstätten, Spielhäuser, Theatergruppen und andere Einrichtungen für Kinder. In den allgemeinen Sprachgebrauch übergegangen ist außerdem die Variante eines traditionellen Abzählreims aus dem Vorspann der Serie: Ene mene miste, es rappelt in der Kiste, ene mene meck, und du bist weg.
  EN. Rappelkiste (1973–1984) was a progressive pedagogic television series for children in Germany. Regarding its general conception and idea, it is very roughly comparable to Sesame Street in the English-speaking world. It was produced by ZDF and originally broadcast every Sunday on 2 pm. For its 1973–74 season, it was awarded the Adolf-Grimme-Preis.
  To be continued...
  West Germany,  ZDF, 1973–1984.
  Language: German.
  Download Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1:
  2 parts archive:
  Part-1
  Part-2
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1.
  Rappelkiste. 1973–1984. DVD 1.
  Google Bookmarks Blogmarks

  your comment