• Pappa Pellerins dotter. Del 6. 1974.

  Pappa Pellerins dotter. 1974.

  Serien handlar om 11-åriga Loella Nilsson, som bor i ett torp i skogen tillsammans med två yngre syskon. Modern arbetar till sjöss halva året, men brukar komma hem på vintrarna. Fadern har hon aldrig träffat.
  För att klara tillvaron har Loella två vänner till sin hjälp: skogsmannen Fredrik Olsson och tant Adina. Pappa Pellerin är inte Loellas pappa, utan en fågelskrämma som hon har ställt upp, dels för att skrämma bort främlingar, dels som en plats där de tre vännerna kan lämna saker till varandra.
  En dag får Loella ett brev från sin mamma där hon meddelar att hon inte kommer hem den här vintern, då hon fått ett välbetalt arbete i Amerika. Hon förklarar vidare, att hon ordnat så att vänner till henne skall ta hand om småsyskonen, samt att Loella fått en plats på ett upptagningshem för barn. Loella blir mycket besviken och motsätter sig detta till en början, men faller till föga när tant Adina hävdar att ‘det finns en mening med allt’ – något som får Loella att intala sig, att hon kommer att träffa sin pappa om hon följer med in till staden.
  Inledningsvis blir vistelsen på barnhemmet och i skolan konfliktfylld, och Loella har svårt att anpassa sig, men efter hand möter hon människor som blir hennes vänner. Sökandet efter fadern tar upp stor del av Loellas tid, och vi får ta del av hennes dagdrömmar om hur hon kommer att möta honom.
  Director: Stellan Olsson.
  Cast: Maria Gripe, Bolette De la Cour, Ole Blegel, Peter Blomberg, Birgit Eggers, Karin Ekberg, Lars Elfving, Peter Hüttner, Anita Linde, Kristina Merker, David Schwieler-Hermoza, Lilly Schwieler-Hermoza, Erik Tani, Ingrid Tani.
  Sverige, 1974.
  Language: Swedish.
  Download Pappa Pellerins dotter. Del 6.
  Pappa Pellerins dotter. Del 6. 1974.
  Pappa Pellerins dotter. Del 6. 1974.

   
  « Kanikuly U Morya / Vacations at the sea. 1986.Може би фрегата / Mozhe bi fregata / Maybe a Frigate. 1980. »
  Google Bookmarks Blogmarks Pin It

 • Comments

  No comments yet

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Add comment

  Name / User name:

  E-mail (optional):

  Website (optional):

  Comment: